Ziua Națională – Ziua Republicii Azerbaidjan a fost sărbătorită printr-o recepție oficială în București
27 Iunie 2017

Cu ocazia zilei Republicii Azerbaidjanului si a sărbătoririi a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Azerbaidjan si România la 27 iunie 2017, a avut loc ceremonia oficială la "Clubul Diplomatic" in București.

La ceremonie au participat membrii corpului diplomatic acreditat în România, consilierii Administrației Prezidențiale din România, Ministrul Justiției Dl. Tudorel Toader, secretar de stat la Ministerul Afacerilor de Interne Dl. Daniel Robert Marin, președintele grupului de prietenie interparlamentară România-Azerbaidjan Dl. Victor Dobre, senatori, deputați și membri ai Diaspora azeră, turcă și iraniană care trăiesc în România.

CEO SOCAR România Dl. Hamza Karimov a participat, de asemenea, la eveniment.

Republica Democrată din Azerbaidjan (1918-1920) a fost înființată la 28 mai 1918.  A devenit primul stat democratic secular și democratic din Orientul Islamic și plasată în memoria istorică a națiunii ca prima experiență a statului din Azerbaidjan. Începând cu anul 1990, Ziua Republicii - Ziua de refacere a independenței statului este considerată zi de sărbătoare.